De stad Berlijn // tips voor een citytrip, feesten, hotels en metro

Het verleden en het heden vormen de stad Berlijn, het maakt van deze Duitse stad een fantastische bestemming voor de gemiddelde cultuurliefhebber. Bekijk de Berlijnse Muur en zijn geschiedenis. Berlijn is populair onder alle leeftijden, zowel ouderen als jongeren. Aangezien de stad een goedkope optie is, komen er jaarlijks duizenden en duizenden Nederlanders hiernaar toe. Het is een prima vakantiebestemming voor een korte vakantie, misschien een weekend. Berlijn is een stad met vele gezichten, dan kan je denken aan de nieuwbouw (zoals slot Bellevue), maar ook de historische gebouwen. Reis met het openbaar vervoer door de stad of huur een fiets. Berlijn heeft rekening gehouden met de fietsers, het is dus een veilige manier van reizen.

Bezoek aan Berlijn

Tijdens een kort bezoek aan de stad Berlijn, kan je veel zien en leren. Deze drukke stad is een goede vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers en de mensen die van geschiedenis houden. De Duitse hoofdstad heeft alles in huis voor een geweldig dagje uit. Daarnaast is deze stad al binnen enkele uren te bereiken, er vertrekken vanuit Nederland dagelijks vluchten naar Berlijn. Bezoek de ‘Brunnenstrasse’. Dit is een ondergrondse tunnel, welke gebruikt werd tijdens de Koude Oorlog. Het is ook mogelijk om een rondleiding te nemen, zodat je tekst en uitleg krijgt. Nadat de rondleiding is afgelopen, kan je direct doorgaan naar de winkelstraat Kurfürstendamm, Het is hier altijd een gezellige boel, je kan hier ook prima een hapje eten.

Tips voor in de stad Berlijn

  • Het is altijd leuk om iets bijzonders te doen, de Weinerei am Weinberg is zoiets. Hier kan heerlijk gegeten en gedronken worden, maar wat moet je betalen? Dat mag je helemaal zelf beslissen, je betaalt achteraf wat jij denkt dat het waard was.
  • Als een stoplicht in Berlijn op rood staat, dan staat hij ook echt op rood. Waar wij in Nederland nog wel eens door rood rijden of lopen, is dat in Duitsland ‘not done’. Hier stopt iedereen, ten alle tijden, voor rood.
  • Vergeet niet vriendelijk te begroeten, bijvoorbeeld als je door een winkel loopt. Zeker in Berlijn zullen de mensen dat zeer waarderen. Niet vergeten dus!
  • Wil je de hippe en moderne kant op gaan? Ga dan naar de Bergmannstrasse, hier zijn veel barretjes en restauranten te vinden. Hier kan je ook prima winkelen, bijzondere winkels zijn hier gevestigd.

Feesten in Berlijn

Ruim tienduizend mensen gaan elk weekend naar de stad Berlijn, speciaal om te feesten. Vooral in de nacht komt Berlijn echt tot leven, dan openen de hippe clubs en barretjes zijn deuren. De meest populaire club van Berlijn is Club Berghain, hier kom je dan ook niet zomaar binnen. Het kan zijn dat er enkele uren gewacht moet worden voor de deur van de club, je moet zelf beslissen of je dat ervoor over hebt. Wat je ook ziet, zijn leegstaande panden die gebruikt worden om feesten te organiseren. Wij raden je aan om de lokale inwoners even te vragen, waar en wanneer, de beste feesten zullen plaatsvinden.

Metro in Berlijn

Als je een liefhebber bent van musea, dan is er keus genoeg in Berlijn. Om gemakkelijk van A naar B te reizen, kan je het beste met de metro reizen. De meeste metrohaltes zijn gevestigd nabij bekende momenten of populaire musea. Bezoek de Reichstag of ga naar de Schloss Charlottenburg.

Hotels in Berlijn

Een hotelovernachting hoeft niet duur te zijn in Berlijn. Voor een klein bedrag kan je overnachten in het centrum van de stad. Het is slim om een gehele stedentrip in één keer te boeken, dan zit zowel de hotelovernachting als de vliegreis in de prijs inbegrepen. Mocht je geen interesse hebben in een hotel, dan kun je ook kijken op airbnb. Stukken goedkoper en soms ook nog stukken beter!

Berlijn, Duitsland